Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев коментира предстоящия сблъсък между двата тима. Те се изправят един срещу друг тази вечер, при подновяването на efbet Лига. Специалистът сподели, че очаква проблемите извън терена на Левски да окажат своето негативно влияние върху представянето на играчите. 

Ето какво каза Стоев пред "Труд":

"Когато има катаклизми, е нормално това да влияе на настроението в съблекалнята. Проблемите са част от отбора, а играчите, колкото и да избягват да четат по темата, се интересуват какво ще е бъдещето им. При чужденците се отразява дори повече, защото липсата на яснота ги кара се питат дали ще трябва да си търсят нов отбор след края на сезона. В главите им има несигурност".

"Всеки двубой е различен от предходния и този не прави изключение. В такива мачове решаващи са дребните детайли. Изходът може да се реши от индивидуалната класа на даден футболист. Мотивацията ще бъде на предела. Винаги домакинският фактор е плюс".

"Ако беше без публика, нямаше да е същото. Виждаме, че дори в Германия е някак скучно, когато трибуните са празни. Пълен стадион вдига не само атмосферата и качеството на игра. Това кара футболистите 90 минути да са в оптимална кондиция".

"Феновете са зажаднели за футбол, каквото и да ни е качеството на футбола. Такава пауза не е имало досега".

"Липсата на игрова практика ще окаже влияние. Времето за подготовка беше малко, нямаше и достатъчно контроли. От това могат да пострадат футболистите, тъй като потенциално се създават предпоставки за контузии. От друга страна, трябва да се доиграе първенството. Най-добрият вариант бе да се състоят всички оставащи мачове от плейофите, но времето притиска клубовете и БФС предвид предстоящите евротурнири", каза Стоев