Антонис Стергиакис е напълно готов за новото предизвикателство в Блекбърн след изненадващия си трансфер от българския Славия на стадион "Иууд Парк". В интервю за Lancashire Telegraph вратарят похвали бившите си треньори и съотборници при „белите”.

Младежкият национал на Гърция финализира трансфера си в английския втородивизионен клуб във вторник и ден по-късно тренира за първи път със своите нови съотборници.

21-годишният вратар изкара почти шест сезона в Славия, изигравайки над 80 мача с екипа на "белите" в шампионата на България, турнира за купата на страната и Лига Европа.

"Преди шест месеца казах, че съм готов за следващата стъпка и тази стъпка е в Блекбърн в Англия. Това е наистина добра възможност да подобря нивото си. Това е огромно предизвикателство в наистина голям клуб. Много съм щастлив", заяви Стериакис.

LAP.bg
23 снимки

Той се върна и към годините си в Славия.

"Бях само на 16 години, когато дойдох в България. Беше ми много трудно в нова държава, с нов език. Не ми беше лесно да го науча. Преди пет години не знаех български и трябваше да говоря на английски и сега ми е лесно. Там имах добри треньори, добри съотборници и разбирателство, което ми помогна да разбера какъв е футболът в България. Именно затова изиграх всичките тези мачове, защото ме подкрепяха.

Всички тези мачове ми помогнаха да развия играта си. Там бях с много добри хора, тренирах здраво и достигнах максималното ниво, което можех да достигна в България. Изиграх 80 мача, което е добре. Това беше един много добър опит за мен”, каза още той.

Гръцкият страж вече е говорил с мениджъра на Блекбърн - Тони Моубри.

"Той е наистина честен и това е най-важното за мен. Всеки мениджър трябва да бъде такъв с всички в отбора. Разговорът ни беше малко преди тренировката", каза още Стергиакис.