Един от новите в Ботев Враца – Стефан Велев, говори пред камерата на DIEMA SPORT минути преди тимът му да започне първия си мач от сезона – срещу Локомотив София в „Надежда“.

Полузащитникът се надява през този сезон Ботев Враца да не се бори за оцеляване, а за нещо по-стойностно.

„Мисля, че почивката бе кратка. Дойдох по-късно в отбора, не бих казал, че съм починал, защото тренирах. В това топло време не мисля, че ще има високо темпо. Надявам се отборът тда покаже добра игра, това целим“.

„Преминаването ми не беше планувано. Трябваше първо да остана в Черно море, но всичко приключи. Ботев Враца прояви желание да ме вземе след една контрола и приех предизвикателството“.

„За мен целта не е да оцелея, а да направим нещо по-значимо. А вече къде ще стигнем – ще видим тази година. Казвал съм и преди, че ако имаш по-големи цели, неминуемо ще дойдат. Дано тази година е по-лесно. Доста отбори обаче показват добри игри“.

„Отборният дух и футболистите ще са ключови. Трябва може би повече скамейка, както се казва. Но се работи с наличното и с това ще преследваме резултати“.

„Ами малко не знаем срещу какъв Локомотив се изправяме. Гледахме нашия отбор, на терена ще се види. Със Стойчо Стоев работихме в Левски, но се надявам да го победим. Предполагам, че брат ми ще стиска палци за Ботев Враца“, завърши с усмивка Велев, чийто брат е преминал и през двата отбора.

подкрепя българския спорт