Легендата на Левски Стефан Аладжов си спомни за своя бивш съотборник в отбора на "сините" Георги Аспарухов - Гунди. Бившият бранител показа, че изпитва огромно уважение към Гунди и каза, че именно той е повлиял на решението му да остане толкова дълго в Левски.

"Спомням си Георги Аспарухов, беше велик футболист – най-големият в България. Като човек също беше изключителен. Аз съм го изпитал сам 1967-а година, когато бях картотекиран. Даже ми кураж и ме насърчи, като това оказа важно въздействие върху мен, за да играя дълго в Левски. Отиде си твърде млад", започна Аладжов.

"Най-яркият ми спомен е как играеха за Купата на Съветската армия и ме качиха в автобуса, отидох на стадиона и гледах с отворена уста. Гунди дойде при мен, дори не го и очаквах. И в най-смелите си мечти не съм си представял, че ще играя с него в един отбор. Бях седнал и Гунди дойде да ме насърчи, казвайки ми да не се притеснявам. И в други отбори много го уважаваха, всички го обичаха. Когато си отиде, цяла България потъна в скръб", продължи легендата на Левски.

"Мисля, че от време на време трябва да се споменават тези играчи. Не само Гунди, има и други много големи футболисти. Мога да посъветвам младите играчи, когато излязат на терена, да се раздават и надскачат себе си, а ако могат и по-добри от Гунди да станат. Който обича футбола, трябва да се старае", завърши Стефан Аладжов.