Шефът на съдийската комисия Станислав Тодоров коментира новото си назначание, както и интересни теми, свързани с българските арбитри - техният потенциал, качества и прозрачността на съдийството в България. Всичко това се случи в предаването "Домът на футбола".

"Започнахме да работим. Съдиите се справиха много добре в първите кръгове. Смятам, че това, което се иска от тях – да има равнопоставеност, това и се случи. Аз пожелах да работя с тези хора, но крайното решение беше на президента и на Изпълкома. Имам доверие във всеки от старите членове. Разпределили сме си задачите, има и подкомисии. Първото нещо, което поисках от съдиите е да имат повече самочувствие и спокойствие. Приятел съм с всеки един от съдиите. Поддържал съм през годините добри отношения. Трябва да разграничим нещата – като влезем на терена, имаме си работа, която трябва да свършим", заяви той.

"Еднолично не взимам като решение, имаме си комисия. Назначенията на мачовете се прави от четири човека. Във всеки мач се слага най-подходящият съдия според нас, който ще се справи по най-добрия начин. Ние сме разумни – не искаме напрежение между клубове и съдии. Няма как да стане някой арбитър да не свири на даден отбор никакви мачове.  Ние направихме промяна – назначенията досега се правеха еднолично, но вече не е така. Няма как да има жребий, това е забранено. Нашите съдии са достатъчно кадърни, за да се справим сами и не гледаме арбитри от чужбина. Ако има претенции, може да се подаде жалба до футболния съюз и тогава съдийската комисия ще я разгледа и ще отговори", добави специалистът.

"На 100 процента съдийската комисия е независима. Докато аз съм председател, ще бъде така и занапред. Можех да постигна и още в моята кариера. Има достатъчно конкуренция между съдиите с доста голям потенциал", завърши Станислав Тодоров.

Вижте повече във видеото!

подкрепя българския спорт