Преди два дни президентът на Пирин - Станислав Манолев, обяви, че напуска заради неразбирателство с ръководството, а сега разкри и конкретните причини за решението си. 
 
„Напускам Пирин заради неразбирателство с ръководството. Не съм съгласен с решенията на управителя на клуба. Наслушах се на лъжи към треньорите и играчите. До вчера бях футболист и не смятам, че така е коректно. Реално президент на Пирин в момента е управителят Атанас Дафинов. Разговаряхме с него, идеята ми бе да стана технически директор на клуба, защото на мен силата ми е във футболните неща. Чаках го 1-2 месеца, но до договор не се стигна. Закъсня се със селекцията и отборът бе отслабен чувствително.
 
Не одобрявам трансферната политика. Не се знае какви пари влизат в касата и какви излизат. Преди всичко беше като по учебник. Сега не сме наясно какво можем да предложим на футболистите, които искаме да привлечем. Няма как да работя така. Освен това от миналия сезон не са дадени премиите на състезателите. Обещаното не е издължено, затова напуснаха повечето играчи и тимът се развали", заяви Манолев пред "Струма".
 
Той коментира и случая с Марсел Бибишков, който това лято премина в Ювентус. 16-годишният нападател нямаше професионален договор с Пирин и отиде в Торино като свободен агент.
 
"Лично доведох Марсел Бибишков в Пирин и предложих да играе в мъжкия отбор. След като дойде Дафинов, ние с Петър Занев се отдръпнахме. Всичко беше в ръцете на новия управител. Ако аз бях разговарял с мениджърите на Марсел, щяхме на 99 процента да подпишем договор и евентуално Пирин да получи пари от последвалия трансфер в Ювентус. Сега отивам в Гърция на море да си почина малко. След това почва ловният сезон, ще обърна и повече внимание на семейството си“, коментира още Манолев, който има 5 гола в 51 мача с националната фланелка.