Треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев бе разочарован след поражението на своя тим с 1:3 при домакинството на Левски. "Канарчетата" остават без победа след първите два кръг в шампионата.

"Изключително сме разочаровани от загубата. Подарихме 3 гола на Левски и е нормално те да излязат победители. Първото полувреме нямаше ритъм, имахме 2 чисти положения, но не успяхме да поведем. Започнахме добре през втората част, но точно тогава подарихме дузпа на Левски. Изцяло ние сме си виновни, искахме много да победим, но явно неопитността ни пречи да спечелим. Дузпата е най-решаващата ситуация, не съм гледал повторение, но въпросът е, че ние не трябва да позволяваме да я допускаме по най-елементарния начин", започна Генчев.

"Тази грешка става на 100 мача веднъж. Трябва да взимаме бързи решения. Срещу Локомотив имахме пет чисти голови положения, днес имахме две. Когато сменяш системата на игра и преквалифицираш играчи, след толкова много размествания, най-нормалното е да има затруднения и в атака, и в защита. Трябва ни малко повече време, за да може футболистите да се напаснат, да реализираме повече попадения и да сме сигурни в защита. Миналият сезон бе много слаб и състезателите още не могат да се отърсят от него", допълни старши треньорът на "канарчетата".

"Вчера имахме сериозен разговор с г-н Зингаревич, надявам се през тази седмица да вземем нови футболисти, защото е трудно да вземеш нов играч и да го пуснеш веднага в игра. Предполагам, че ще им трябват 2-3 седмици да се подготвят и да се адаптират. В подготовката играчите играха добре и освободени, но тогава нямаше напрежение. Очаквах, че ще имаме трудности в началото на шампионата, защото е трудно да се преодолее такъв психологически товар от миналата кампания. Сигурен съм, че с една победа нещата ще се подобрят", каза още наставникът на Ботев и призна, че в клуба са очаквали трансфер в чужбина на нападателя Антоан Бароан, което е причината той да не попадне в групата на "канарчетата" за първите два мача от първенството.