Треньорът на Ботев Станислав Генчев бе видимо разочарован от загубата на своя отбор от Крумовград с 1:2. Специалистът открои най-вече психологическия проблем на своите играчи, които често губели концентрация, когато допуснат попадение.

"Трудно се говори след такъв мач, имахме предимство, поведохме и точно тогава дадохме инициативата на Крумовград. Второто полувреме започна много зле. Същият проблем – като допуснем гол, в първите минути става абсолютен хаос. Затова привлякохме и Ивелин Попов да има сигурност в средата. Само той се опитваше, но не стига. Другите играчи не успяха да се измъкнат от психологическия натиск", започна той.

"Важно е играчът да бъде психологически устойчив. Това разделя големите от малките отбори. Слаб мач, ужасяващ за нас. Трябва да видим как да излезем от тази ситуация. Искам да благодаря на хората, че ни подкрепят – ние даваме всичко да развиваме отбора", продължи Генчев.

"Във всеки мач имаме големи затруднения, отборът не се развива по начина, по който искам и очаквам. Трябва една победа, за да се излезе от дупката, но е много трудно. Един треньор трябва да бъде устойчив, да пренебрегне другите фактори и да си върши работата. Това, което искаме да постигнем, не се получава", добави специалистът.

"Това е една от моите черти – никога не се предавам. Не съм очаквал такова нещо, беше трудно, но хората ми дават много подкрепа. Заради тях съм тук, не мога да ги предам", завърши треньорът на Ботев.