Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след победата над ЦСКА с 2:0. Той коментира двубоя, както и бъдещето на Левски, които според негови думи е далеч от финансово спасяване. Все пак Мъри гледа към пренаписването на историята на тима.

"Левски игра по-добре и заслужено спечели, още през първото полувреме трбваше да водим с убедителен резултат. От дълго време не съм виждал в дербито, единият отбор да има такова явно превъзходство над другия. Заслужихме изцяло победата. През второто полувреме беше развален мача като цяло, нарушения, дълги топки, успяхме да отбележим. Доволен съм от победата над вечния съперник. Винаги е добре да печелиш дерби", заяви той.

"Повече от 9 месеца вече Левски играе горд футбол. Играем добре. Да ще има и загубени мачове и спечелени, изключително съм радостен най-вече заради привържениците на Левски, защото в последните 1-2 месеца изживяхме изключително тежки моменти. Днес беше добре да им върнем надеждата и уважението. Казах и на футболистите, че те имат отговорността малко по малко да обръщат историята. Нашите директни съперници имат доста по-големи възможности, но за нас остават душата и сърцето.Илиян Стефанов е тук за това, за това го привлякохме в Левски. Футболистите спазваха изключително добре тактическите указания, да през второто полувреме не трябваше да се подвеждаме по играта на ЦСКА", коментира Мъри.

"Не е нужно да правим някакви крайни заключения след една загуба или победа. Ние трябва да побеждаваме, да не правим грешки, как направихме в два мача, които не трябваше да губим. Трябва да се придържаме към това Левски да бъде горд, да играе добър футбол и да радва хората. Те трябва да харесват Левски. Ние трябва да играем атакуващо, агресивно. Не може да очакваме, че няма да загубим докрая. Трябва ни още увереност и самочувствие. Футболистите се стараят и раздават", каза треньорът на "сините".

"Левски се спаси най-вече от обединението между фенове и отбор. Всичко се видя на терена, какво може Левски. Донякъде Левски е спасен, но не онзи Левски, който да бъде хегемон в българския шампионат. Там имаме още дълъг път да извървим, но трябва и изключително сериозно да мислим за финансовото стабилизиране на тима, където има доста сериозни проблеми. Далеч сме от спасяване финансово, поне според мен. Нямам никакви притеснения за поведението на моите футболисти. Както виждате всеки мач моите футболисти се държат изключително в рамките на правилта. Естествено имат хъс и мотивация, както и футболна агресия, когато трябва. Така и трябва да бъде. Ние ще търсим победата, ще играем със спортна злоба, но ще държим както подобава на играчи на Левски", сподели той.

"Не знам дали ние добре си свърихме работата или противника не създаде положения. Трябва да сме концентрирани, в последния мач не бяхме и допуснахме леки голове. Този мач играта ни в защита беше на много високо ниво. Бяхме по-добре подготвени. Същевременно в атака нашата скорост се оказа решителна", завърши Станимир Стоилов.