Ботев Пловдив вече може спокойно да се похвали с привличането на нападателя на Хебър Пазарджик Георги Николов. „Жълто-черните“ спечелиха наддаването с клубове като Коняспор от Турция и МОЛ Фехервар от Унгария. Въпреки изкушаващо предложение от турския клуб от половин милион евро, Николов и неговият агент Мирчо Димитров са избрали младежкият национал да продължи кариерата си в България.

startphoto.bg
29 снимки

Съобщава се, че Ботев е заплатил за услугите на 21-годишния нападател 300 хиляди лева, като споразумението е било постигнато след интензивни преговори. В сряда Николов посети тренировъчната база на Ботев в Коматево, където премина необходимите медицински прегледи, преди официалното му представяне като ново попълнение на отбора. Той е роден на 5 юли 2002 година, като се отличава с впечатляващи резултати през последния сезон, като отбеляза осем гола в 17 мача и стана първият играч на Хебър с хеттрик в елита.

Ботев Пловдив показва интерес и към вратаря на „гробарите“ - Матвей Игонен, като потенциален заместник на Хидайет Ханкчи. Естонският национал направи някои впечатляващи изяви през последния полусезон за отбора от Пазарджик. В допълнение, клубът вече привлече младите африкански играчи Нехемие Кинтунту, Ехиджи Укаки и Сирики Диабате през зимната пауза, подсилвайки състава си с нови таланти.