Втората среща между благодетеля на Левски и привърженици на "синия" клуб започна малко преди 19 часа пред огромен журналистически и фенски интерес. Рандевуто се проведе в зала на централната трибуна на "Герена", като въпросите към Васил Божков, Георги Попов и Димитър Ганев валяха един след друг. Все пак от "синия" клуб отделиха 15-ина минути за въпроси на журналистите, след което феновете и управата на "сините" продължиха да дискутират какво ще стане с бъдещето на 26-кратния шампион на България. Диспутът продължи до малко след 20,30 часа, след което изпълнителният директор Павел Колев и шефът на фенклуба на Левски - Степан Хиндлиян, говориха пред журналистите.


Всичко по темата може да видите тук:

Васил Божков:Ако одържавят лотарията, не мога да финансирам Левски

От Левски признаха: Нямаме просрочени задължения!

Две фирми съдят Левски за над 6 млн. лева

Хиндлиян говори разпалено след срещата на фенове с шефовете на Левски

Павел Колев: Нямам притеснения за бъдещето на ФК Левски


Официалната Facebook-страница на GONG.BG излъчи за вас всичко, което се случи на срещата, както и разговорът между двете страни.

 

Васил Божков: „Дали ще помогне това нещо за здравето на нацията? Валери закара вода и в Перник, както знаем. Феновете са тук, попитайте ги дали ще блокират София. Аз разговарям с тях за бъдещето на Левски и само за това. Информирал съм ги за последствията, които могат да станат”, каза Васил Божков.

Феновете на „сините” привърженици споделиха на въпроса на журналист, че ще изразят мнението си писмено.

„Ако одържават лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Готов съм да остана начело и виждам смисъл. Сега феновете ще направят среща с Красен Кралев и ще дискутират. Надявам се премиерът да вземе правилно решение. Кой съм аз да говоря с премиера?

31 снимки

Димитър Ганев:  „Доколкото знам, основните питания на всички са за финансирането на Левски. От спонсорски дарения и фирми на Васил Божков в клуба са постъпили малко по-малко от 19 милиона лева. Това са от спонсорства и дарения, подчертавам и са само за 11 месеца. Оттам нататък, има едни 5 милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране, което е до 2023-а година. Тогава ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала или може да се опростят, което е по-вероятният вариант. Това бе основния въпрос за финансирането на Левски. Задължавал ли е повече Левски?”.

„Към този момент имаме погасени задължения в размер на 7 милиона и 348 хиляди лева. Говорим към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти. В този момент всичко по тези неща е платено. Сега Левски има споразумение с НАП по разсрочване, към която агенция се спазва всичко. Сега нямаме просрочени задължение и Левски е абсолютно платежоспособен към своите кредитори. Мога да ви кажа, че непрекъснато се получават писма от мениджъри, бивши футболисти, а нашият юридически екип работи за това”, заяви Ганев.

„Сега отборът е в Сандански, после заминава за Турция. Финансирането е направено и са вкарани този месец малко повече от два милиона лева, за да може Левски да има боеспособен екип, който да атакува титла и купа.

„Имаме документи, а VIVACOM е отправил претенции за връщане на пари към тях. Те водят дело към Левски, а след това ще ги дам документите на феновете. Заедно с лихвите VIVACOM са над 3 милиона. Главболгарстрой също мисля, че са толкова", завърши пък Георги Попов.


Oще по темата:

Васил Божков се срещна с фенове на Левски

Срещата на Божков с феновете на Левски приключи

Собственикът на Левски напусна "Герена"

Степан Хиндлиян: Питайте собствениците дали бъдещето е оптимистично

Божков: Ако нямам бизнес, не мога да помагам на Левски