В последните седмици ситуацията в Левски е сериозно нагнетена от напускането на ръководни фактори в лицето на изпълнителния директор Ивайло Ивков и треньора Станимир Стоилов. Не по-малко неприятна остава и темата с финансовата криза при „сините“, която е станала причина и за първите неразбирателства относно плащанията по трансферите на някои футболисти.

start-photo.bg 
82 снимки

Точно такъв е бил случаят с Роналдо, който е отказал да тренира в дните преди домакинския мач на сините с Локомотив София, спечелен с 1:0. Причината е, че бразилецът е получил нареждане от агентите си да не взима участие в тренировъчния процес, докато от „Герена“ не се изпълни финансовия ангажимент.

Случаят с договора на Роналдо напомня за този на Неймар в Барселона. Обикновено клубът запазва дял от правата, както и част от следващ трансфер, а процент от всичко се полага и на агентите на играча. Агентите на Роналдо дълго време чакали техния си процент от Левски, а преди мача с Локомотив София го спрели от тренировка и ден преди двубоя от „Герена“ решили проблема със спешен превод.