Спортният директор на Ботев (Враца) Радослав Велинов напусна поста и така футболният клуб е вече с изцяло обновено ръководство спрямо 2016 година, когато отборът се завърна в професионалния футбол.

Преди Велинов от управата се оттеглиха кметът на града Калин Каменов и бившият изпълнителен директор Денислав Георгиев.

Председателят Христо Илиев благодари специално за безвъзмездните усилия в името на клуба, които тримата положиха до края на миналия сезон. Според Илиев сега отговорността е много по-голяма, защото очакванията за юбилейния сезон са високи, а и трябва да бъде надградено постигнатото от предния екип.

Отборът се събира днес след кратка ваканция за първа тренировка преди новия сезон.

Старши треньорът Тони Здравков ще има пълната власт в кадровата политика на тима.

От клуба признаха, че заради кратката пауза между двата сезона селекцията е много трудна задача, но изпъкнаха, че клубът е успял да запази основните си футболисти, които запазиха мястото на Ботев в елита за трети пореден сезон.

Единствено Андреас Васев напусна врачани, а покрай преотстъпените все още има неизвестни. Най-голям е шансът във Враца да остане Ангел Лясков от ЦСКА-София. За Доминик Янков още се чака решението на Лудогорец.

Очакват се и нови момчета, като желанието на ръководството е да продължи досегашната политика с приоритет към българските футболисти. Текат преговори и за преотстъпване на млади таланти. С първия отбор ще тренират четири момчета от дубъла Мирослав Маринов, Виктор Василев, Тодор Горанов и Людмил Йотов.