Лудогорец надви Славия с 2:1 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Спас Делев изведе "орлите" напред с гол в 18-ата минута. 

Тони Тасев възстанови равенството в 75-ата минута на двубоя след спорна дузпа. Шампионът все пак стигна до победата след гол на Нонато в 93-ата минута. 

Така Лудогорец отново се приближи само на точка от лидера в първенството - ЦСКА.


start-photo.bg
81 снимки

Още в 4-ата минута Лудогорец погледна към вратата на Славия. Кирил Десподов проби отдясно при опит за контраатака. Той потърси с пас по земята свой съотборник във вътрешността на наказателното поле, но тпоката бе избита от защитник на "белите".

Четири минути след това пък Игор Тиаго бе близо до това да порази гостите. Той отправи изстрел от дистанция, който обаче мина встрани от целта. В 12-ата минута пък Якуб Пьотровски нахлу в пеналтерията с индивидуален пробив. Полякът нанесе мощен изстрел, който обаче се озова в ръцете на Светослав Вуцов, който изби. 

Три минути след това Кирил Десподов получи шанс да изпълни пряк свободен удар, който бе на границата на наказателното поле. Изстрелът му обаче срещна стената. Последва корнер, от който Лудогорец не успя да застраши Вуцов. 

Доминик Янков нахлу в наказателното поле на Славия в 18-ата минута, той потърси Игор Тиаго около бялата точка за изпълнение на дузпи, но нападателят на "орлите" не успя да играе с топката. Така тя стигна до Спас Делев, който бе абсолютно свободен и без да се замисли заби топката в мрежата на "белите".

В 26-ата минута Спас Делев бе съборен от играч на Славия, но положението бе определено за чисто от съдията и атаката на гостите продължи. Офанзивните действия на Славия обаче приключиха само с корнер, от който не успяха да нанесат изстрел към Падт. 

Три минути по-късно Славия стигна до първия си точен изстрел. Ахмед Ахмедов успя да стреля към вратата на Лудогорец, но Падт се справи отлично.

Малко след това Якуб Пьотровски прати центриране към далечната греда след многоходова комбинация на домакините. Там Оливие Вердно се приготви за изстрел, но топката бе изчистена току преди да попадне във футболиста на Лудогорец.

В 38-ата минута Ертан Томбак потърси съотборник с високо подаване в наказателното поле на "орлите". Солиден Игор Пластун обаче се намеси изчисти с глава. Последва корнер, от който Славия отново не успя да нанесе удар към вратата на Падт.

Доминик Янков опита изстрел от дистанция две минути след това. Топката обаче попадна право в ръцете на Светослав Вуцов, който обаче се намеси колебливо и първоначално изпусна топката, но след това я улови.

бта
11 снимки

Второто полувреме започна със смяна на Анте Шимунджа. Матиас Тисера влезе в игра на мястото на Игор Тиаго. Кирил Десподов също бе заменен от Бърнард Текпетей. В 53-ата минута пък бе показан и първият жълт картон в срещата, той бе за Дарко Тасевски. Минута след това удар на Текпетей бе блокиран. 

В 55-ата минута пък Ерол Дост бе изведен след добра комбинация на "белите". Той опита центриране отдясно, но бе спрян от Мануел Шоу.

Секунди, след като се появи в игра, Натам Гансама бе близо до изравнителното попадение. След удар с глава при корнер, той успя отново да достигне до топката и да стреля, но добавката му мина встрани от вратата.

Матиас Тисера нахлу в наказателното поле на Славия. Преди да успее да подаде обаче той се сгромоляса на земята. Футболистът прояви претенции за нарушение, но според съдията такова нямаше.

В 67-ата минута Доминик Янков бе намерен от Спас Делев и веднага стреля, но ударът му мина встрани от вратата. Това бе отличен шанс за Лудогорец.

Три минути след това Ертан Томбак се озова в пеналтерията на "орлите". Той се сблъска с Антон Недялков и въпреки сериозните претенции на "белите" за дузпа, съдията първоначално даде нарушение в атака и топка за Лудогорец. Положението бе прегледано от ВАР и съдията, който отиде на монитора край игрището. Той промени решението си и отсъди доста спорна дузпа за Славия в 74-ата минута. 

Тони Тасев се зае с изпълнението на наказателния удар и успя да излъже Падт от бялата точка, пращайки топката в мрежата за 1:1.

Двубоят се поизнерви и няколко футболиста получиха жълти картони заради по-груби нарушения. В 85-ата минута Спас Делев прати центриране в наказателното поле на Славия, но топката бе изчистена. Тя попадна в краката на Текпетей, който обаче не уцели добре топката и стреля разочароващо.

Четири минути по-късно Спас Делев центрира към далечната греда, но футболист на "орлите" не успя да стигне до топката и да стреля. В добавеното време на срещата Педро Нареси опита директен изстрел от движение след избита топка. Шутът му обаче срещна напречната греда и не влезе в мрежата на Светослав Вуцов.

В третата добавена минута на срещата Нонато успя да отбележи с глава след сериозно разбъркване при изпълнение на корнер. Топката задържа Матиас Тисера, който намери бразилеца. Нонато пък не даде шанс на Вуцов да се намеси, пращайки топката зад него.

Минута след това Матиас Тисера уцели гредата, но бе отсъдена и засада. 

Лудогорец Славия

източник: Sofascore

FT ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ 2:1

1:0 Спас Делев 18'

1:1 Тони Тасев 75'

2:1 Нонато 90+3'

Съставите на двата отбора:

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 3 Антон Недялков, 32 Игор Пластун, 16 Аслак Фон Витри, 24 Оливие Вердон, 6 Якуб Пьотровски, 23 Мануел Шоу, 64 Доминик Янков, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 90 Спас Делев

Резерви: 12 Симон Слуга, 2 Пипа, 8 Клод Гонсалвеш, 10 Матиас Тиссера, 14 Дени Групер, 20 Нонато, 22 Франко Русо, 30 Педро Нареси, 37 Бърнард Текпетей

Старши треньор: Анте Шимунджа

Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 5 Велко Йеленкович, 23 Емил Виячки, 4 Людовик Соарес, 17 Ерол Дост, 19 Чунг Нгуен, 88 Тони Тасев, 22 Дарко Тасевски, 11 Кристиан Добрев, 9 Ахмед Ахмедов

Резерви: 12 Николай Кръстев, 14 Роберто Райчев, 37 Венцислав Керчев, 10 Владимир Николов, 55 Натан Гасама, 83 Христо Попадийн, 15 Валентин Петров

Старши треньор: Златомир Загорчич