Нидерландецът Стайн Спиерингс направи жест към Левски на раздяла. Той бе продаден на френския Тулуза след 10 месеца на "Герена". Халфът се е съгласил да се откаже от дължимите му от "сините" заплати. Сумата е около 35 000 и 40 000 евро. Това са няколко месечни възнаграждения, които той не е получил заради финансовата криза в клуба. От своята комисиона са се отказали и мениджърите му. Така Левски спестява около 100 000 лева.

80 снимки

Спиерингс пристигна на "Герена" в края на декември миналата година. Със "синята" фланелка изигра 19 мача, в които отбеляза 4 гола. През последния месец бе сред най-добре представящите се футболисти на отбора и така привлече вниманието на "Тулуза".

От Левски не обявиха сумата, за която бе продаден нидерландецът. Причината е в желанието за конфиденциалност от страна на френския клуб. Тя обаче със сигурност не е по-ниска от 250 000 евро.

След продажбата на Спиерингс и тежките травми на Борислав и Радослав Цоневи в халфовата линия на Левски зейна огромна дупка. Затова на "Герена" пробват да си върнат и Мартин Райнов, който се очаква да подпише договор съвсем скоро. / "България Днес"