Мартин Камбуров е носител на специалната награда на Дакс Медия. На 41 години нападателят подобри постижението на Петър Жеков за най-много попадения в българското първенство (253).  С десетте си гола през 2021 година Камбуров увеличи статистиката си на 256 отбелязани попадения и окончателно стана част от българската футболна история. 

"Чувствам се много щастлив. На 27-и декември направих събиране, дойдоха такива футболисти да ме уважат.. Това ме прави изключително горд и значим с това, което постигнах през годината. Да подобря такъв рекорд е нещо невероятно", призна Камбуров. 

"Няма как да не се чувствам специален, то е нормално. Гледам отношението на хората по улиците. С този рекорд записваш името си в историята на българския футбол." 

"Винаги съм казвал, че Петър Жеков е моят мотиватор. Ако не беше той, нямаше как да стигна до тази цифра. Винаги ще има голямо уважение от мен." 

"Христо Стоичков ми честити. Той знае през какво нещо съм минал, за да стигна дотук. Просто каза: "Много си голям!", допълни Камбуров. 

"Нека минат още няколко дни, сега е динамична работата при мен. Нека взема решение за себе си и тогава ще Ви кажа." 

Още от церемонията "Футболист на годината" вижте ТУК!!