Наставникът на Монтана Никола Спасов остана резервиран преди регионалното дерби с Ботев Враца като гост по-късно днес. Той заяви, че двубоят е по-важен за играчите му, отколкото за него, и че би бил доволен и на равенство. Освен това треньорът разкри, че целта пред отбора е да завърши между седмото и десетото място в крайното класиране, за да се избегнат баражите за оставане в елита.

"За мен този мач не е много по-специален от останалите. Но е важен за всички нас, защото все пак е дерби и е с по-друг заряд. Може би за футболистите ми е по-важен, но аз не виждам това да си личи. Според мен напрежението би трябвало да бъде по-голямо в Ботев Враца, просто защото играят на собствен терен. Нормално е да бъдат считани за фаворит и аз мисля, че са лек фаворит. Но ние ще играем за победата. Най-важното за нас е този мач да не се загуби, затова ще бъда доволен и на евентуално равенство. Не мога да кажа, че Ботев Враца е по-силен в една линия и по-слаб в друга. Мисля, че са добре балансирани като отбор", каза той.

"Амбицията ни е след края на редовния сезон да сме между седмото и десетото място, защото по този начин със сигурност оставаме в групата и избягваме както директното изпадане, така и баражите. Така че надявам се да запазим сегашното си класиране. Вярно, че зад нас са отбори като Ботев Пловдив, Черно море, Славия, които не се очаква да изпадат. Но ние не трябва да се интересуваме от това, а да печелим точки. Ако продължаваме да го правим, ще останем, без да се интересуваме от това кой е зад нас", допълни Спасов /Мач телеграф


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.