Освен загубата с 0:2 от Албания, националите понесоха още един удар, който обаче засяга и Лудогорец. В края на първата част крилото на нашите Спас Делев понесе тежък удар в главата след лакът на Арлинд Айети. 33-годишният Делев опита да продължи срещата, но се строполи на земята и бе откаран веднага в болница, което притесни сериозно всички не само в националния, но и в Разград.

Все пак на „орлите“ им предстои тежко гостуване в Кърджали на Арда. След направения скенер в болницата в Тирана стана ясно, че Спас няма фрактури. Все пак обаче е било задължително да мине през серия от прегледи, за да се разбере дали има вътрешни сътресения. Скенерът е показал, че опитният футболист има сериозен оток на главата, но няма нищо притеснително за състоянието му. Това информира лекаря на националите д-р Здравко Тарълов.

Снимки: Startphoto.bg
85 снимки

В крайна сметка футболистът се чувства добре и ще може да тренира със своите съотборници до двубоя срещу тима от Кърджали, който е в неделя, а при решение на Ивайло Петев може да бъде използван.

Както е известно, Спас Делев е един от най-силните играчи в историята на Арда, като игра в Кърджали от 2019 до 2021 г., така че за него мачът със сигурност ще е по-специален.