Спартак Варна победи с 2:0 над Македония Гьорче Петров в последната си контрола на турска земя. "Соколите" стигнаха до успеха след почти идентични голове на Денис Беланюк и Румен Руменов. Спартак не записа нито една загуба в приятелските си срещи, които проведе през зимната си подготовка.

Още в първите минути на срещата "соколите" организираха няколко добри атаки, в основата, на които бяха Румен Руменов и Родни Антуи. Ударите им от дистанция обаче бяха неточни. Жуао Марио успя в 15-та миниута на срещата да излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб.

Най-сериозната възможност пред Македония беше в 25-тата минута, когато Шкендери имаше шанс да даде преднина на своя отбор в резултата, но Кристиано Фигейредо се намеси навреме.

До края на първата част, в 42-та минута, Лерой Микелс засече топката след центриране от Ивей Ромееш пред вратата на северномакедонците, но топката нацели страничната греда на Тасев.

Минута по-късно Алексовски върна удар от границата на наказателното поле и топката удари гредата на Фигейредо.

След почивката Спартак започна по-агресивно с превес в играта. На два пъти северномакедонските футболисти атакуваха вратата на влезлия на полувремето Иван Дичевски. Лазарович стреля, но младият страж на "соколите" успя да отклони топката в ъглов удар.

Три минути по-късно украинският централен нападател на "соколите" Баланюк с красив гол откри резултата за 1:0.

Няколко минути по-късно, в 70-ата, отново Лерой Микелс записа пропуск от пряк свободен удар, но Стоянович спаси.

Пламен Димов пропусна да отбележи с глава в 84-та минута, а минута по-късно, в 85-тата Румен Руменов удвои предимството за Спартак за 2:0.