Спартак Варна е планирал да играе с Македония Гьорче Петров последната си контрола от лагера в Турция. „Соколите“ имат уговорена проверка с тима от Северна Македония на 2 януари, но обтягането на двустранните отношения между България и Северна Македония в последните дни, поставя спаринга под въпрос. По тази причина ръководството на спартаклии ще се допита до привържениците на клуба и след това ще преценят как ще действа. Очаква се от Спартак да излязат с официална позиция, в която да мотивират решението си.

Както е известно, напрежението между двете страни ескалира след побоя над секретаря на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, а дни по-късно футболисти на Марица Пловдив и Акaдемия Пандев едва не си спретнаха масов бой по време на мач.

startphoto.bg
54 снимки

Към този казус взеха отношение и привържениците на ЦСКА, които призоваха ръководството на „червените“ да отмени една от планираните контроли на тима в Турция, именно срещу Македония Гьорче Петров.

На обратния полюс пък се обявиха от Берое. Старозагорци излязоха с декларация, в която се казва, че единствено спортът може да пребори агресията. Те информираха обществеността, че делят един хотел и един тренировъчен комплекс на лагера в Турция и до този момент по никакъв начин политическата ситуация не е повлияла на взаимоотношенията им.