Отборът на Спартак Варна реализира два входящи трансфер само за ден. Днес „соколите“ обявиха привличането на нападателите Андриан Димитров и Жоао Марио Нунес Фернандес.

23-годишният Димитров е с договор за година и половина. Той е юноша на Спартак Плевен, като за последно игра за Добруджа втория отбор на Лудогорец. Роден е на 3 октомври 1999 година, висок е 1,82 метра.

Фернандес парафира със „соколите” за година и половина. Роден е на 11 октомври 1993 г. в Бисау, Гвинея-Бисау. Притежава португалски паспорт. Играл е за Бенфика Б, Шавеш, Визео, Коимбра, Вилафранкуензе.

В същото време стана ясно, че футболистите на Спартак Варна ще направят първа тренировка за 2023 утре, 4 януари от 14:00 часа на стадион „Спартак”. Тя ще е открита за всички привърженици и за представителите на медиите. Непосредствено преди първото за годината занимание, в 13:30 часа старши треньорът Димитър Димитров и помощник-треньорите Тодор Киселичков и Георги Чиликов ще дадат кратка пресконференция, на която ще обобщят програмата за подготовката на отбора, както и информация за новите попълнения в редиците на „соколите”.

На 5 и 6 януари футболистите на Спартак ще преминат през задължителните медицински прегледи и до 18.01 остават на подготовка във Варна. Тук ще се изиграят две контролни срещи – на 14.01 с Локомотив Горна Оряховица и на 18.01 с Добруджа Добрич.

Предстои двуседмичен лагер в Анталия (Турция) от 19.01 до 03.02, където ще се изиграят четири контролни срещи. Първият официален мач на мъжкия отбор на Спартак през 2023 е срещу Лудогорец в седмицата 10-12.02.