Отборът на Спартак Варна записа изключително ценна победа в борбата си за оцеляване в efbet Лига. „Соколите“ победиха с 2:0 Септември София у дома и генерираха жизненоважни три точки в преследването на тяхната цел.

Първият гол в срещата падна в десетата минута, когато Денис Баланюк наказа грешка на вратаря Димитър Шейтанов , а в последната минута Ивей Ромееш удвои актива на „соколите“ за крайното 2:0.

Победата остави Спартак на последното място в efbet Лига, но тимът вече има 16 точки, докато 15-ият Хебър е със 17 точки. Септември остава на 13-ото място с 22 пункта.

Първите минути на срещата във Варна видяха сериозна борба в средата на терена, като положенията пред двете врати отсъстваха. В деветата минута стражът на столичани Димитър Шейтанов получи топката по земя след пас от Асен Георгиев. Шейтанов не спря добре топката и това позволи на Баланюк да го атакува, а след опита за изритване от вратаря кълбото рикошира в украинеца и влетя във вратата на Септември - 1:0.

След малко повече от четвърт час Иван Йорданов овладя пред наказателното поле на Септември и без да се бави отправи силен удар с левия крак. Топката рикошира в главата на бранител на столичани, след което се наложи на Димитър Шейтанов да прави зрелищно спасяване.

В 22-ата "соколите" изпълниха ъглов удар и целта беше Бен Карамоко. Бранителят скочи, а Шейтанов опита да улови, но неуспешно. След това топката отиде в капитана Пламен Димов, който стреля от движение, но над напречната греда на Септември.

start-photo.bg
23 снимки

На почивката Светослав Петров извади Иван Арсов, а на негово място се появи Атанас Кабов. След малко повече от час игра Атанас Кабов опита центриране отдясно, а топката спря в ръката на Виктор Митев, който беше в наказателното поле на Спартак и това даде повод на реферския екип да разгледа ситуацията с ВАР. При нея се видя, че топката наистина удря ръката на Митев, но той прибира ръката си към тялото и Хатиб прецени да не отсъжда дузпа за гостите от София.

Четвърт час преди края Виктор Митев центрира отляво за Баланюк, но украинецът не успя да нанесе удар към септемврийската врата.

LAP.bg
19 снимки

Седем преди края на редовното време Мартин Стоянов пласира добро центриране в наказателното поле на Спартак отдясно и намери Валентин Йосков, чийто удар с глава беше отразен от Иван Дичевски. В 85-ата влезлият като резерва Родни Антуи беше изведен отлично зад отбраната на Септември и напредна с топката към Шейтанов. Последва прехвърлящ изстрел, който се случи, но Антуи не намери очертанията на столичната врата.

В последната минута от редовното време домакините удвоиха своя актив, след като Иван Йорданов раздаде топката вдясно към Ивей Ромееш, който с много сериозен изстрел матира Шейтанов - 2:0 за Спартак.

FT / СПАРТАК ВАРНА - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 2:0

1:0 Баланюк (10)

2:0 Ромееш (90)

Съставите на двата отбора

Спартак Варна: 21 Иван Дичевски - 22 Роберто Хименез 25 Пламен Димов - КАПИТАН 3 Бен Карамоко 14 Ивей Ромееш 82 Иван Йорданов 66 Александър Цветков 12 Евандро Фелипе 7 Лерой Микелс 11 Виктор Митев 27 Денис Баланюк

Треньор: Димитър Димитров

Септември: 21 Димитър Шейтанов - 5 Асен Георгиев - КАПИТАН 15 Влатко Стояновски 4 Иван Арсов 20 Красимир Станоев 3 Мартин Петков 14 Мартин Стоянов 13 Мартин Николов 18 Петър Чуич 25 Себастиан Якубяк 24 Стефан Милич

Треньор: Светослав Петров