Спартак Варна приема ЦСКА 1948 в двубой от 29-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Коритото” в морската ни столица стартира в 16:00 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата на живо.

Това е последно домакинство за “соколите” от редовния сезон преди разделянето на отборите по групи. Двубоят е от изключителна важност за Спартак, който се бори със зъби и нокти за оставането си в елита. Към момента варненци са последни с 16 точки след 28 изиграни мача и ако не искат да отпадна, трябва да започнат спешно да печелят мачовете си. Отборът е на 4 точки зад предпоследния Хебър и на 5 от 14-ото място, което осигурява бараж за оставане.

Двубоят с ЦСКА 1948 идва и в друг важен момент за момчетата на Херо. По-късно през тази седмица следва и варненското дерби с Черно море. Евентуален добър резултат днес срещу един от водещите тимове в елита би увеличил самочувствието на “соколите” преди едно от най-интригуващите дербита на България.

Иначе Димитър Димитров има своите проблеми с липсващи играчи. Пламен Димов получи червен картон в последния кръг срещу Локо (Пловдив) и е аут, а контузени са още Родни Антуи, вратарят Кристиано Фигейредо и Жоао Марио. Вече стана ясно, че в центъра на защитата ще се завърне Бен Карамоко, но Херо се чуди кой да бъде партньор на Ромей Ивееш в атака.

ЦСКА 1948 от своя страна излиза като явен фаворит в днешния двубой. Момчетата на Тодор Янчев са трети във временното класиране и до края на редовния сезон могат да бъдат спокойни, че няма как да бъдат изместени от тази позиция. Четвъртия към момента Левски е на 7 точки зад тях и с два оставащи кръга преди разделянето на отборите няма как да стигне “червените”.

В предишния кръг ЦСКА 1948 прекъсна серията си от 4 поредни победи, след като направи равен в гостуването си на другия варненски тим - Черно море. Така в рамките на няколко дни столичният тим ще премери сили и с двата отбора от морската ни столица.

По-рано през сезона ЦСКА 1948 успя да победи Спартак (Варна) с 2:0 на собствения си стадион. Иначе преди това двата отбора са срещали още три пъти - два пъти във Втора лига през сезон 2019/2020 и веднъж в приятелска среща през 2022. В нито една от тези срещу Спартак няма дори вкаран гол на ЦСКА 1948, като всички мачове завършват в полза на столичния тим.