Кипърският нападател Пиерос Сотириу потвърди пред Goal.com, че пристигнаето му в българския шампион Лудогорец е въпрос на време, и че трудно някой друг тим може да му даде това, което "орлите" му предлагат.

"Истината е, че имах предложение от Арис. ПАОК ме желаеха преди, това за АЕК е ново. Имах предложение и от Академия Пушкаш. Според мен този отбор ще стане шампион на Унгария през следващите години", сподели той. 

"Не подценявам кипърския футбол, нито кипърските отбори. Те са много добри и играят в Европа. Но мечтите ми се сбъдват в чужбина. Колкото съм повече зад граница, толкова повече научавам и се подобрявам. Определено ще се върна в Кипър някога. В момента искам да играя в чужбина. Можех да се върна в родината през януари, ако исках. Договорът ми с Астана е един, този с Лудогорец - съвсем различен. А едва ли в Кипър има отбор, който да ми предложи това, което ще ми дава българският шампион. А и знам, че ако сега се прибера в Кипър, едва ли някога ще напусна родината", допълни още стрелецът.