Собственикът на Локомотив Пловдив Адам Сотков говори по различни въпроси на прескоференция, организирана от клуба. Сотков сподели, че основната цел на клуба е да се самоиздържа и да бъдат изградени стадионът и тренировъчната база на тима от Пловдив. Той заяви, че е имало забавяне на заплати на футболисти, но вече всичко се изчиствало.

LAP.bg
32 снимки

"Здравейте на всички и добре дошли. Бързам да представя господин Павел Колев, защото за нас е изключително удоволствие да имаме такъв професионалист в екипа си. Близо 4 месеца нямахме изпълнителен директор да заема тази длъжност. Аз го правех и разбрах, че е доста трудна работа. Забавихме се, защото искахме да е наистина голям специалист и да отговаря на изискванията на Локомотив Пловдив", започна Сотков.

"Определено съм доволен от последните два мача – срещу Черно море и ЦСКА 1948. Не беше лесен сезон. Трябваше да сме задължително да сме в топ 6 и това се случи. Искаше ни се да играем в европейските турнири, като това не се случи по няколко причини. Надявам се в следващия сезон вече да бъде факт", продължи той.

"Разчитаме много на футболисти от школата. Работи се доста професионално. В първия отбор постоянно има млади момчета, които тепърва тръгват със своята кариера, а вече са се преборили. Ще разчитаме на академията. За да можем да сме още по-продуктивни, много важна част е базата. От футболния съюз имаме одобрение – ще помогнат за изграждането на базата, ще финансират изцяло изкуствен терен. Господин Крушарски ще помогне за направата на два естествени терена, не знам докъде са стигнали", добави собственикът на Локомотив Пловдив.

"До края на годината ще бъде готово, надявам се и доста по-рано. За мен отбор от средна европейска величина означава да има собствен стадион. В това имаме напредък, изграждаме и свои футболисти. Отборът трябва и да може да се самоиздържа. Стъпките Локомотив да се самоиздържа, също започват да се правят. Има малки стъпки към това. Искаме да сме отбор, който ще играе редовно в евротурнирите и да се самоиздържа" заяви Сотков.

"Трябва ни да имаме професионалисти в екипа, а това се случва изключително трудно. Ще има общо събрание, но не знам кога ще се случи. Там ще бъдат избрани нови членове и ще бъдат освободени стари. С господин Крушарски сме напълно наравно. Той има 0,14 повече. Той по-скоро отговаря за детско-юношеската школа и това е неговото желание. Генералните решения ги взимаме двамата", каза той.

"Имаше забавяне на заплатите. Всеки един ден, дори и днес, се изчиства. Надявам се да спре да се случва. Вдигнахме рязко бюджета нагоре, за да можем да се борим за по-предни позиции. Класирането и играта не е свързана само с бюджет, но и зависи от него. Няма какво да се лъжем. Със заплатите идва и качеството на футболистите. Бюджетът и класирането не са малки. Господин Крушарски ще си каже мнението и ще вземем решение. Спрямо заплати, влизаме в нормалния срок на плащане. Има някакви задължения от към публични плащания. Не ги помня, но ще се изчистят", завърши Адам Сотков.