Ботев Пловдив гостува на Славия на стадион „Александър Шаламанов“ в „Овча Купел“ в първи двубой от втората четворка на плейофите на родния елит. Срещата започва в 20:00 часа и ще може да бъде наблюдавана пряко по DIEMA SPORT.

На Gong.bg ще може да проследите двубоя минута по минута.

„Белите“ и „жълто-черните“ направиха нулево равенство помежду си, когато се изправиха един срещу друг за последно именно в столицата на 24 април.

Славия не успя да влезе в първата шестица въпреки драматичния си минимален успех при гостуването на ЦСКА 1948 с 1:0, дошъл с попадение на Емил Стоев. 24 часа по-късно Локомотив Пловдив надви Левски със същия резултат и така измести столичани от топ 6.

Мачът бе дебютен за новия временен старши треньор на „белите“ Ангел Славков, който замени на поста напусналия Златомир Загорчич.

Ботев е десети в таблицата с 32 точки, като е на цели 17 от съперника си, който заема седмата позиция, и на практика доиграва сезона. Кръг преди края на редовната кампания отборът на Бруно Балтазар си гарантира десетото място с успех над Пирин в Благоевград, а в последния си двубой „канарчетата“ отстъпиха на шампиона Лудогорец с 0:2 – двубоят бе втори на новия стадион „Христо Ботев“, където отборът на Балтазар все още чака първия си гол.