Ръководството на Славия ще предложи нов договор на старши треньора Злаомир Загорчич. В клуба са останали доволни от изпълнението на поставената цел - класиране в първата шестица, съобщава "Тема СПорт". Босът на "белите" бе обявил наскоро на шега, че Заги има бесрочен договор. Очаква се през пролетта сърбинът да парафира нов контракт. Той дойде на "Овча купел" през май 2017 година, като задачата бе да спаси отбора от изпадане. Загорчич взе и двата баража с Нефтохимик и Локомотив Горна Оряховица. През 2018 година столичани спечелиха Купата на България и играха в Лига Европа. Тимът отстрани финландския Илвес Тампере, но отпадна от Хайдук Сплит.

Именно тогава, преди евроучастието, бившият български национал поднови договора си, който бе подписал през лятото на 2017 година. В момента Заги е най-дълго задържалият се треньор на отбор в елита.

Босът на Славия Венцеслав Стефанов е изключително доволен от работата на специалиста, който у нас води и Литекс. Той е най-доволен от начина, по който сърбинът интегрира млади играчи в първия състав. Последният такъв е халфът Филип Кръстев, който вече е основна фигура.

Такава задача е поставена на сърбина и за пролетта. Въпреки предстоящото участие в първата шестица и мачовете с водещите отбори - Лудогорец, Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив, Заги си е поставил за цел постепенно да налага още три млади момчета. Това са Константин Иванов, Мартин Атанасво и Димитър Стоянов.

През целия есенен дял и началото на пролетния тримата почти винаги са в групата на Славия за мачовете от efbet Лига. Според запознати Загорчич искал да продължи да работи на "Овча купел", така че се очаква двете страни да постигнат бързо разбирателство.