Отборът на Славия завърши 1:1 в контролна среща срещу шампиона на Словения Марибор. Двата тима изиграха доста равностоен двубой и логично не успяха да се победят, като си размениха по едно попадение.

Още в началото на мача Жан Випотник откри (5’) с хубав удар по земя след асистенция на бившата звезда на Аталанта Йосип Иличич. В края на двубоя обаче Натан Гасама (86') успя да се разпише и донесе равенството на българския тим. 

Start-photo.bg
37 снимки

В първите минути на двубоя Славия опита да натисне своя съперник, но организираните атаки не доведоха до нищо интересно. При първата си възможност обаче Марибор успря да открие резултата. В 5-ата минута Йосип Иличич получи отдясно, направи няколко крачки и подаде на Жан Випотник. Нападателят пое и с удар по земята от дъгата на наказателното поле матира Светослав Вуцов - 0:1.

В следващите 20-ина минути двата тима стояха равностойно на терена, като в един момент Славия дори можеше да изравни, но безуспешно. В 25-ата минута Марибор организира хубава атака отляво, след която последва центриране, от което пък се възползва Иличич. Бившият футболист на Фиорентина и Аталанта остана непокрит в наказателното поле и опита атрактивен ножичен удар, но топката премина покрай вратата на Вуцов.

До края на първото полувреме двата тима стояха равностойно на терена, като атаки имаше и към двете врати. Все пак обаче интересните положения липсваха и повечето удари или не представяха заплаха за вратаря, или бяха блокирани.

Първата реална голова възможност за “белите”, които играха с черен спортен екип, се откри в 52-ата минута, когато Ахмед Ахмедов отправи опасен удар с глава след центриране на Людовик Соарес. Вратарят на Марибор обаче се намеси добре. Няколко секунди по-късно Соарес стреля от далечна дистанция по земя, но в аут.

В 69-ата минута много опасно центриране отдясно доведе до това Иван Брнич да засече топката от въздуха и да отправи удар от доста близка дистанция. Кълбото обаче профуча покрай вратата на Светльо Вуцов, а после се видя, че футболистът на Марибор е бил и в засада.

С оглед на целия равностоен и сравнително спокоен мач, който двата тима изиграха, дойдоха доста атрактивни финални минути, изпълнени с няколко положения.

В 86-ата минута Славия получи правото да изпълни пряк свободен удар. Тони Тасев отправи хубаво центриране отляво, а Ерол Дост успя атрактивно с пета да вдигне топката във въздуха. Тя попадна в краката на футболист на “белите”, който я спря, а Натан Гасама се оказа най-съобразителен и от вратарското поле успя да отправи удар и да матира стража на Марибор - 1:1.