Славия успя да вземе ценна победа с 2:1 срещу състава на Септември в първи мач от 28-ия кръг в efbet Лига. "Белите" поведоха след попадение на Тони Тасев в 44-а минута. Владимир Николов удвои аванса на гостите в 76-а минута. Кристиян Пешов намали в последните минути на редовното време. 

70 снимки

В първите 20 минути на мача не се случи кой знае какво на националния стадион "Васил Левски", като двата тима се редуваха да имат по-дълги притежания на топката. Резултатът обаче не беше кой знае колко бляскав. 

В 21-а минута обаче дойде и първият сериозен шанс в срещата. След центриране от десния фланг Симеон Александров се оказа на чиста позиция на задната греда, но не нацели вратата на Вуцов.

Последва лека активизация в редиците на "белите" и неточен удар на Галин Иванов, както и точен такъв на Кристиян Стоянов, който обаче не затрудни Димитър Шейтанов. 

В 28-а минута дойде нов пропуск на сметката на домакините. След нова хубава атака от Септември по десния фланг Мартин Петков се оказа на хубава стрелкова позиция, но ударът му беше доста неточен.

Минута преди края на полувремето дойде и откриващото попадение. След отлична работа на Галин Иванов по десния фланг той центрира на главата на Тони Тасев, който вкара страхотен гол с глава, а след това и пострада заради сблъсък със защитник на Септември.
 
През втората част славистите се прибраха, но Септември много трудно стигаше до положения. В 73-а минута, след подаване на Кристиян Пешов, Якубяк пробва удар към вратата на Славия, но Вуцов парира и хвана топката. 
 
В 76-а минута гостите сложиха точка на спора. След грешка в средата на терена за Септември Крис Добрев успя да намери Владимир Николов на дузпата, който финтира Димитър Шейтанов за 2:0. 
 
Три минути преди края на редовното време домакините получиха лъч надежда. Септември се върна в мача, след като се стигна до сериозен карамбол в наказателното поле на Славия, а Кристиян Пешов се оказа най-съобразителен и отбеляза. 
 
Септември:  21 Димитър Шейтанов, 5 Асен Георгиев, 10 Димитър Костадинов, 26 Константин Чешмеджиев, 20 Красимир Станоев, 3 Мартин Петков, 14 Мартин Стоянов, 13 Мартин Николов, 18 Петър Чуич, 24 Стефан Милич, 17 Симеон Александров
 
Треньор: Светослав Петров
 
 
Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 23 Емил Виячки, 55 Натан Гасама, 4 Людовик Соарес, 5 Велко Йеленкович, 71 Кристиян Стоянов, 33 Галин Иванов, 8 Емил Стоев, 88 Тони Тасев, 9 Ахмед Ахмедов
 
Треньор: Златомир Загорчич