Славия може да си върне бивш национал. Става въпрос за 30-годишния нападател Радослав Василев. Той е юноша на "белите", откъдето през 2007-а преминава в академията на английския Рединг. После се връща на „Овча купел“ и играе за тима в периода 2010-2016 г.

От няколко дни Василев тренира със Славия, но индивидуално. Той е почти възстановен от тежката контузия, която получи преди 10 месеца. Радослав скъса връзки в Гърция, докато играеше за Ксанти. Това е негова поредна операция на коленете и определено пред тарана няма да бъде лесно да си намери отбор.

Василев премина в Ксанти преди година от Арда Кърджали, където се бе превърнал във водещ реализатор. В края на декември обаче получи тежката травма. Преди Арда носи екипа на Черно море, с който дори стигна до националния отбор. На 9 септември 2018-а донесе домакинската победа на България с 1:0 над Норвегия в Лигата на нациите.

У нас е играл още за Септември София и Любимец. През 2017-а рита за кипърския Алки Ороклини. Очаква се в скоро време таранът да започне тренировки с основната група на Славия, С "белите" продължава да се подготвя и Валери Божинов. Треньорът Златомир Загорчич иска да подсили тима си с нападател, но не бърза с двамата. Той иска да види първо какво точно е функционалното им състояние.