Славия и Царско село излизат един срещу друг на стадиона в Овча купел в последен двубой от 7-ия кръг в efbet Лига. Двубоят е днес от 20.30 ч. и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT.
 
И двата отбора загубиха последните си срещи в първенството и със сигурност са амбицирани да наваксат пропуснатите точки. "Белите" още нямат победа от началото на сезона, след като спечелиха само точка в първите шест кръга и се намират на незавидното предпоследно място в класирането. Евентуална победа на Царско село пък ще върне отбора в топ 6.
 
Срещу Арда преди седмица вратарят Георги Петков записа 24-и сезон в елита, а освен това подобри рекорда и за най-възрастен футболист в efbet Лига - 44 г. 6 месеца и 7 дни.
 
Очакваше се срещу Царско село отборът на Славия да бъде изведен от новия треньор Александър Тарханов, но руснакът има проблеми с документите и все още не е представен официално.  
 
В групата се завръща вратарят Антонис Стергиакис, който е възстановен от контузия. Много вероятно е в нея да попаде и опитният нападател Венцислав Христов. Той започна тренировки със Славия и ако покаже добра форма, може да бъде включен в разширения състав. 
 
В дните преди двубоя с Царско село стана ясно, че проблеми с визата за Русия спират засега трансфера на капитана Янис Карабельов.
 
Тимът на Любослав Пенев допусна първа загуба и първи голове в своята врата при загубата с 1:2 от Ботев Враца миналия кръг. За двубоя със Славия обаче в титулярния състав се завръща Антонио Георгиев, който влезе като резерва срещу врачани заради контузия. Очаква се наставникът на Царско село Любослав Пенев да гласува доверие от първата минута на Иван Бандаловски. Опитният бранител беше привлечен преди броени дни, след като разтрогна с Ботев Пловдив. 
 
"Царете" загубиха на два пъти от Славия през минали сезон и са амбицирани да прекъснат тази негативна тенденция.