Славия и Ботев Враца откриват 6-ия кръг в efbet Лига. Срещата е днес от 18:00 часа в столичния квартал "Овча купел" и ще бъде предавана пряко в ефира на NOVA SPORT. В GONG.BG пък ше проследим случващото се минута по минута.

Димитър Велковски се завръща за "белите" след наказание, но наставникът на тима Златомир Загорчич има куп проблеми с контузени играчи. На разположение на сръбския специалист няма да бъдат Георги Петков, Янис Карабельов, Илиан Мицански, юдарко Тасевски, Андреа Христов и Ертан Тумбак. Радослав Кирилов пък ще бъде под въпрос до последно.

В същото време стана ясно, че френският Нант следи изявите на Калоян Кръстев. "Белите" показаха от начлото на сезона, че лесно допуска голове у дома. До този момент в трите си домакинства Славия допусна 5 гола.

След наказание в състава на Ботев Враца се завръща Филип Ждерич, който беше изгонен в двубоя срещу ЦСКА. Давид Рибейро е пред дебют за врачани, след като се присъедини към тима от Лудогорец. Тимът на Сашо Ангелов и само 1 спечелена точка в последните 3 кръга. Врачани не могат да се похвалят с успешна серия срещу "белите" от София. Ботев няма спечелен двубой от последните 3 мача срещу Славия.