Отборът на Славия гостува на Пирин Благоевград в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 17:30 часа и може да я гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA  XTRA. В Gong.bg ще проследим двубоя на живо минута по минута.

„Орлетата” се намират в подем в последните няколко кръга, в които записаха три поредни победи. Същото обаче не може да се каже за тима на Славия, като столичани записват една от най-кошмарните си серии в елита. „Белите” са в серия от седем поредни загуби.

Пирин надви Етър с 2:0 като гости в миналия кръг, а преди това сразиха Крумовград с 1:0 у дома. Успешната серия на Пирин стартира с изненадваща победа над Хебър в Пазарджик с 2:1 на 18 септември. Така отборът на Пирин сега заема 12-ото място в класирането с 10 точки, а при успех може да спечели една или две позиции в подреждането.

Славия е на последната 16-та позиция в таблицата с едва 4 точки от десет мача. Гостуващият тим е в серия от седем поредни загуби и никога в последните години не е бил в подобна ситуация. Славия не се разписа в изминалите два двубоя, като загуби от Левски и Локо Пловдив с 0:2. Сега "белите" срещат по-преодолим съперник и смятам, че ще вкарат гол. Пирин пък е в чудесна форма и би трябвало също да реализира попадение.