Едно от зимните трансферни попълнения на Левски Симеон Славчев заяви, че сред него и колегите му в тима няма никакви притеснения около състоянието на клуба и неговото бъдеще, като целият фокус е насочен към това дерби. Халфът натърти, че Левски трябва да покаже зъби, за да се поздрави с победата във Вечното дерби след седмица. 

„Свършихме много добра работа както в Сандански, така и в Турция, тренировките бяха пълноценни. Сега ще видим дали всичко ще е окей", започна Славчев.

"Нека видим резултатите, те са най-важни. Атмосферата в клуба е добра, но трябва да гледаме и към мачовете. Резултатите в контролите не са важни, но мачът на 15-ти е най-важният". 

"Не се притеснявам (от проблемите в клуба; б.р.), ние сме професионалисти. Не сме слушали никаква част от информациите, които излизат от България. Нас ни интересува да се поздравим с победа в дербито".

"Условията са еднакви за всички. Няма фаворити в дербито, не сме ги следили какво правят (ЦСКА; б.р.). Нашето ръководство ще ни предостави цялата информация, за да сме готови за тази среща". 

"Със сигурност ще има въздействи това, че сме в България, но трябва да сме професионалист, да тренираме и да игарем добре. Ние трябва да защитаваме името Левски на терена, това какво се случва в горните етажи не е важно за мен". 

"Не е ставал въпрос за ситуацията в клуба. Тренирахме и се подготвяхме добре. Беше ни подхвърлено, че всичко в клуба е ок. Нека не мислим за Лудогорец за момента. Важното е на 15-ти да покажем, че сме всички сме кучета и да се поздравим с успеха", завърши българският национал.