Стадион „Христо Ботев“ има нужда от нови седалки и такива ще бъдат търсени след Нова година. Това стана ясно вчера, когато кметът на града Здравко Димитров и заместниците му инспектираха ремонта на „Колежа“, пише „Мач Телеграф“. Те бяха в компанията на Илиян Филипов, собственик на „ПИМК“, която трябва да довърши съоръжението.

 „Знам, че има закупени седалки, които са на склад, но по наша информация те не отговарят за съоръжението. Трябва спешно да решим този въпрос, защото март месец вече ще можем да ги монтираме на трибуните“, обяви Филипов.

Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев Пловдив“
4 снимки

Димитров бе категоричен, че този проблем ще бъде решен. Наличните седалки пък ще бъдат подарени на друг отбор от региона.

 „Стъпих на родна земя. Спокоен съм. Хората работят, всеки ден получавам информация. Има и камери. Всички знаете, че съм от Ботев, но искам и двата стадиона да станат и Пловдив да има две хубави съоръжения. Спартак също ще подадат документи в началото на следващата година. На този етап нещата вървят. Изминахме доста перипетии, за да стигнем дотук. Теренът не е в хубаво състояние, тревата също е за смяна“, коментира още кметът.

 „Работихме и на Бъдни вечер, и на Коледа, ще работим и на 31 декември, всеки ден, докато се приключи. Започнахме с 30 души, а сега са 80″, допълни Филипов пред медиите.