Тръгналият си със скандал от Левски Хеан Деса подписа с перуанския гранд Алианса Лима. Контрактът е за две години. След добър сезон с фланелката на УТК, крилото веднага бе забелязано от големите тимове в страната, сред които и Спортинг Кристал. През миналия сезон той изигра 32 мача, в които отбеляза шест гола.

Но Деса предпочете да подпише с Алианса. Желанието му да дойде в клуба не бе само от финансова гледна точка, а и от възможността да играе в Копа Либертадорес. Това може да е големият шанс на крилото да се завърне в националния тим, както и отново да заиграе в Европа.

На Стария континет Деса носи екипете освен на Левски, така и на Монпелие и Жилина.

През 2016 г. той се прибра в Перу, за да прекара новогодишните  празници в Лима, но така и не се завърна в Левски, с който имаше договор. „Сините” веднага се обърнаха към ФИФА, което костваше на Деса да прекара повече от година, без да играе футбол. Местните медии съобщават, че крилото има огромен талант, но дисциплината и незрелостта му често му навличат неприятности. Но явно сега Деса е превъзмогнал „дяволите” си и се е насочил към постепенно изкачване на върха.