Собственикът на Левски, Наско Сираков, излезе с емоционално обръщение към почитателите на Левски часове преди 108-мия рожден ден на клуба. Той сподели емоциите, които са бушували в него по време на тежките последни две години за клуба. 

Сираков добавя, че ще предаде акциите на столичния гранд едва, когато е сигурен, че те са в правилните ръце. 

Публикуваме съобщението на Сираков без редакторска намеса:

„Скъпи Левскари!

В навечерието на рождения ден на любимия ни Левски, бих искал да се обърна към вас и да споделя някои мои мисли и чувства.

Преди 2 години, на 2 юни 2020 година аз станах мажоритарен собственик на ПФК Левски благодарение на безпрецедентната ви подкрепа. От този ден, до днес моят живот е изцяло подчинен на каузата за спасяването на нашия клуб. Чувствам това като моя житейска мисия.

Смразяващото положение, в което се намираше беше поставило под съмнение дори бъдещото му съществуване. Всяко мое действие от тогава до ден днешен е единствено с цел спасяването на Левски от безнадеждното положение.

Всички ние заедно преминахме през неподозирано тежки моменти.

Ще бъда пределно откровен и ще споделя с вас, че през тези две години получих много подкрепа и помощ, но по пътя имаше и лъжи, удари и интриги, които целяха моето отказване като собственик и домогването до акциите на Левски. Някои от тези случаи бяха публични, други останаха в кухнята, далеч от Вас.

С днешна дата мога да заявя, че се справих с предизвикателствата и уверено продължавам да работя за доброто на нашата Светиня. Винаги съм казвал, че аз освен собственик съм и Пазител на акциите.

За нещастие връщането в родния ми клуб съвпадна с пандемията на Ковид 19, с локдауните и с началото със закономерните вследствие на това кризи в социалния живот на страната и света. Те се отразиха твърде негативно на инициативите за спасяването на Левски. Независимо от това, всички ние заедно полагахме огромни усилия и влагахме цялата си енергия, за да успеем. Тази криза се отразяваше навсякъде, включително и на бизнеса, на който клубът разчиташе на помощ.

В края на август 2021 година проведох разговор със Станимир Стоилов – най-успешния треньор на Левски. Мъри прие предизвикателството и се върна по-мотивиран отвсякога. Заедно да се преборим за доброто бъдеще на любимия ни клуб. Познавайки отлично неговия потенциал от годините, в които работихме заедно, аз му предоставих власт, която да му създаде необходимия комфорт, да разгърне максимално вижданията за работата и възможностите си.

Днес всички ние сме безкрайно щастливи от резултатите, които постигнахме начело с Мъри Стоилов.

Победите и спечелената купа събудиха с много надежда и вяра огромната маса сини привърженици – всички Вас, за да възкръсне отново Левскарството. Спечелената купа беше награда не само за отлично свършената работа от Мъри, екипа му и футболистите. Тя беше награда и за всички Вас, които ни зареждахте с вяра, сили и любов! Тя беше награда за вашата всеотдайност, за средствата, които отделяхте толкова пъти в тези трудни за оцеляване времена. Левскарският дух е по-жив отвсякога. Всички ние заедно сме по-обединени отвсякога. Убеден съм, че тази любов и обединеност ще спаси Левски!

Поклон пред всички вас, Левскари!

Благодаря на Мъри, екипа му и всички футболисти, които оставяха сърцата си на терена. Благодаря на Иво Ивков, Дани Боримиров и на всички, които всеки ден са на стадиона и работят давайки най-доброто от себе си.

Искам да благодаря и на всички преди тях. Които от първия ден са с мен и работиха без пари – треньори, футболисти и администрация! Вие записахте имената си като истински герои! Респект!

Благодаря на нашия спонсор Palms Bet и специално на г-н Мило Борисов и на г-н Лъчезар Петров! В най-тежкия момент те ни протегнаха спасителна ръка.

Скъпи Левскари, ние все още имаме сериозни трудности за преодоляване, но аз вярвам, че ще се справим. Всички заедно направихме чудеса последните месеци. Наследството ни е тежко, но ще продължим да се борим. Не сме спирали да търсим помощ. И в момента водим разговори с различни спонсори и инвеститори. Но официални документи за намерения все още нямаме.

Знам, че искрено се вълнувате за бъдещето на акциите, които притежавам. Бих искал да Ви уверя, че ще се разделя с акциите само тогава, когато съм сигурен, че са в правилните ръце и на точното място. Това решение няма да взема сам. Ще го обсъдя със Станимир Стоилов. С него сме доказали в годините, че знаем КАК.

На 4 май учредихме сдружение “Левски на Левскарите”. Аз, Мъри, Иво и Дани Боримиров бяхме от учредителите. Аз вече платих членския си внос. Нека подкрепим сдружението, защото аз вярвам, че то може да помогне на Левски. Бъдете спокойни, защото никой не ми е поставял условие да дам акциите на сдружението преди то да е доказало, че е в състояние да ръководи процесите в любимия ни клуб.

Скъпи Левскари!

На 24 май преди 108 години едни смели и свободни младежи са създали футболен клуб Левски. Те едва ли са предполагали каква светиня създават. Светиня, която носи името на Апостола на свободата Васил Левски. Светиня, която ще роди символа на Левски Георги Аспарухов. Светиня, която ще обедини стотици хиляди “сини” сърца в една идея – Левски!

Светиня, която ще пребъде във времето и ще устои на ударите на Съдбата, за да можем днес отново да пеем: Левски значи свобода!

Поклон пред нашите създатели!

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!

ЧРД, Левскари!

Ваш Наско Сираков“