Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде "отлична оценка" за резултатите на Левски и заяви, че харесва играта на отбора в повечето мачове, но не и в последния срещу Славия, който "сините" спечелиха с 1:0.

Той заяви, че е видял този Левски, който иска да вижда, при победата с 4:2 срещу ЦСКА 1948 кръг по-рано. 

Наско Сираков даде интервю за клубния видео подкаст. 

"Минахме през най-тежките времена в историята си, но вече виждаме не светлинка, а слънцето в края на тунела", обяви оптимистично босът на "сините".

"Бях изключително доволен от мача в Бистрица (4:2 срещу ЦСКА 1948) срещу един традиционно неудобен съперник. Там видях Левски такъв, какъвто аз искам да го виждам. Агресивен, отговорен през всички 90 минути, раздавайки се максимално всеки един на терена. Този резултат бе най-малкото, с което можехме да се поздравим", заяви Сираков по време на подкаста "Гласът на Левски".

"На другата крайност бе мачът със Славия, на който поставям оценка 6 за трите точки и оценка 2 за представянето. То бе обидно към всички тези фенове, които напълниха стадион "Славия" (стадион "Александър Шаламанов" - б.а.). Не съм виждал такова посещение на наши фенове от годините, когато аз бях футболист. Поведението и играта на футболистите ни беше обидно за тях. Казах го и на треньорското ръководство. Ако искаме феновете да ни подкрепят все повече и повече, футболистите трябва да отговарят със себераздаване. Аз знам, че не можем да спечелим всеки мач, но това няма значение, това е футбол. Аз искам  футболистите да правят каквото трябва, пък да става каквото ще. Приемам и това за нормално. Лошото щеше да бъде, ако бяхме загубили точки. Затова съм все още нервиран. Във футбола има добри и лоши дни, но тези лоши дни могат да се дължат на грешки и пропуски. Като себераздаване, тичане и борба, ти трябва да държиш високо ниво. Това е мнението и на треньорското ръководство."

"Оценката ми за резултатите все пак е отлична. Лъкатушим в определени мачове, но да не забравяме, че този отбор се конструира преди три месеца. Аз го приемам за нормално, а в точков актив представянето ни е много добро. Може и още по-добро, но да не бъда максималист. Аз казах в началото, че целта е между първо и трето място. Тук се различаваме със Стани (старши треньорът Станислав Генчев - б.а.) - той иска да бъде шампион. За това е и в Левски. Доволен съм от работта на треньорския щаб, от поведението на почти всички играчи в тренировъчния процес, така че - стискам палци. Надявам се и на треньорите този мач със Славия да им бъде обеца на ухото, тъй като идват още по-тежки", каза още Наско Сираков.

"Рано е, но съм доволен от селекцията, играта и поведението на новите футболисти. Мисля, че е успешна селекцията. Знам, че на Левски му трябват още играчи на определени позици и още от сега се работи по тази тема. Евтина селекция се прави с изключително много гледане от страна на треньорите, скаутите... И аз, и Боримиров (изпълнителният директор Даниел Боримиров), и Йовов (членът на УС Христо Йовов) сме изгледали голям брой футболисти. Всичко това си заслужава, когато гледаш пълните трибуни", добави Сираков.

Сираков не спря с отличните оценки до резултататите и селекцията, а продължи да ги дава и за треньорите от 2020 насам. От началото на този сезон начело на Левски е бившият футболист на отбора Станислав Генчев, който има други "сини" в щаба си - Живко Миланов, Дарко Тасевски и Йордан Господинов.

"В никакъв случай не можем да не споменем треньорите, които работеха през 2020 - Георги Тодоров, Живко Миланов, Славиша... Те работеха в най-тежките и тъмни времена в историята на клуба. Те работеха с футболисти, които не взимаха по 4-5 месеца заплати. Тогава последното нещо, което ме вълнуваше, бяха резултатите. Тогава се борехме със зъби и нокти, за да се спасим. На всички треньори, на тях тримата и на другите, поставям отлична оценка", каза още Сираков.

"Следващите треньори, след тях, когато имаше светлина в тунела, направиха що-годе прилична селекция, спечелиха изключително важна купа, доразвиха наличните футболисти, за да се стигне сега до Станислав Генчев. Рано е на него да му поставяме оценки. Хубавото е, че този треньорски екип е "син", изцяло. Това са момчета, които са работили с мен от много млади. Те ме познават добре и знаят какви са желанията ми. Изключително доволен съм от тях и им стискам палци".

Сираков не пропусна и изпълнителните директори, които преминаха през Левски по негово управление. Всичко започна с Павел Колев, извел Левски през най-тежката криза, както и заменилия го Константин Баждеков.

"За Павката се отнася същото, както и за първите трима треньори. Беше ужасяващо трудно да се работи в тези времена, но му благодаря както на него, така и на Константин Баждеков. Иво Ивков имаше по-малко положителни и повече отрицателни неща. Сигурно е правил всичко с огромното желание Левски да се спаси, но не му се получиха нещата. Натрупахме доста дългове по негово време и се наложи да направя промяна. Даниел Боримиров върши фантастична работа. Имам му безрезервно доверие, не на 100, а на 1000%. Сигурен съм, че и "синята общност" го оценява", каза още Наско Сираков, цитиран от БТА.

подкрепя българския спорт