Наставникът на Септември (София) Славко Матич взе 14-годишния Валери Божинов-младши в първия отбор на новака в efbet Лига. Сръбският специалист забелязал вчера сина на своя играещ помощник Валери Божинов на Царско село в компанията на централния бранител Михаил Полендаков, който вече дебютира за представителния състав на Септември през пролетта, да тренират индивидуално преди старта на подготовката на техния набор 2007 година, която стартира тази сутрин, съобщава Спортал. 

Матич останал впечатлен, след което говорил с треньора на Янтра (Габрово) Сашо Ангелов, при който Божинов-младши води подготовка това лято и дори дебютира в мъжкия футбол, изигравайки няколко контроли с тима от Втора лига. Така Матич взел решение от днес навършващият 15-години през септември талант да тренира с първия тим на Септември (София).

Тази сутрин Божинов-младши се явил на първата тренировка на набор 2007 година на Септември под ръководството на Младен Стоев, но му било съобщено, че трябва да тренира днес от 17:00 часа с представителния.