Статичните положения се очертават като едно от силните оръжия на Левски от началото на сезона. „Сините“ се представят стабилно под ръководството на Станислав Генчев и са на второ място в класирането с равни точки с Лудогорец. Двата тима имат по 22 точки, но „орлите“ са с мач по-малко.

Тимът на Станислав Генчев е реализирал 21 гола в първите си девет срещи в шампионата. Пет от тях (или близо 25%) са постигнати след статични положения. По този начин дойде и единственото попадение за успеха срещу Славия (1:0), реализирано от Кристиан Димитров. Интересното е, че централният защитник вече е спечелил шест точки на отбора си, след като се разписа и при минималната победа над Хебър (1:0 на 23 август).

Друго силно оръжие на Левски се очертават попаденията в последните минути на полувремената. В края на първата част „сините“ имат четири реализирани гола, други седем (1/3 от всички попадения на отбора от началото на сезона) са вкарани в заключителните минути на срещите.

Бразилецът Евертон Бала пък е №1 по асистенции в efbet Лига от началото на сезона. До момента той има четири голови подавания, след като центрира от корнер и за попадението на Кристиан Димитров срещу Славия. 

подкрепя българския спорт