Футболистът на Левски Марин Петков беше определен за най-скъп в efbet Лига в класацията на швейцарската футболна обсерватория - CIES. От 2013 година насам тя прави собствена оценка на играчите, която се базира на научна основа. В нея се взимат предвид параметрите на трансферите за дадената страна и отбора. Представянето на играчите, годините им, договор и т.н.

"Опитваме се да поставим справедливи цени", макар да си признават, че често се разминават с 10% нагоре или надолу от парите, които впоследствие са броени за дадените футболисти. И според швейцарците най-скъп в елита е именно Марин Петков. Халфът на "сините" е оценен между 4 и 5.3 милиона евро. Отчита се, че той има договор с родния гранд до 2027 година. Освен това е и по-млад от конкурентите си в топ 3 на класацията за efbet Лига. Втората позиция е за Руан Круз, за който се смята, че Лудогорец спокойно могат да вземат между 3.7 и 4.9 милиона евро. Следва Християн Петров от ЦСКА.

Интересното е, че в класация пък на Transfermarket Марин Петков е най-скъп само що се отнася до футболистите на Левски, иначе в efbet Лига е на 13-о място. 

подкрепя българския спорт