Общото събрание на Левски, което се проведе вчера, продължи над пет часа. Чуха се различни мнения и гледни точки. Имаше дебати и предложения. Едно от тях, дошло от известния привърженик Петър Димитров, беше за създаването на фенско сдружение.

В него биха могли да влязат всички притежатели на членски карти, които към днешна дата са около 20 000. Член на сдружението би могъл да бъде и всеки фен на Левски срещу определена месечна вноска.

Идеята е след шест месеца да има избори за президент на клуба. Мандатът му ще бъде 3 години. Сдружението може да се създаде в рамките на седмица. Гласуването би могло да бъде с машини, по пощата или онлайн.

Антон Узунов
61 снимки

Освен това има и фирма, която е готова да даде голяма сума пари. Условието им е акциите на клуба да бъдат в сдружението на привържениците.

Наско Сираков е дал съгласието си за подобна идея. Подкрепи я е бившият собственик на Левски Тодор Батков.

"Беше обсъдено акциите да отидат при феновете. Наско я е обсъждал с Тръста. Той е готов да го направи, но трябва да има ясен механизъм и сигурност. Понеже ние не сме като нашите съседи от югозапад, където всички са пионери. Трябва да вземем пример", каза адвокатът след ОС.

Антон Узунов
57 снимки

От Тръст "Синя България" са декларирали, че ще дадат своите акции на сдружението.

Развитие по това предложение ще има в следващите седмици.