След като вчера кандидатът за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън представи проекта си за нов стадион на "сините" на мястото на сегашния, експертът - архитект Ивайло Мишев коментира съществува ли такава възможност. Проектът е доста амбициозен, като включва изграждането на МОЛ, релакс-зона и други екстри. 

 Специалистът Мишев обясни има ли възможност в пространството на "Герена", където се намира сегашният стадион, да бъде изградено ново съоръжение с параметрите, заложени в проекта на кандидата за нов собственик на "сините".

"На това място може да стане един хубав нов стадион, но не и МОЛ. Проектът на г-н Диксън не е съобразен нито с градоустройството на София, нито с района на Подуене и "Герена". Този проект е взет от някъде, няма нищо общо със София и "Герена", обясни пред БНР архитект Ивайло Мишев. 

"Такъв проект би могъл да бъде реализиран, ако бъде закупена земя, около 100 декара, някъде в близост до София. Там освен стадион, може да има и МОЛ, релакс-зона и прочие. На мястото на сегашния стадион може да бъде изграден нов с места за 22-25 хиляди зрители, но за търговски обекти няма място. Това е свързано с отчуждаването на доста земя, включително парк, бензиностанция, помощните терени на стадиона", добави Мишев.

"Предложението му не е обвързано с конкретика. Няма предварително проучване на територията, за да може да бъде предложено решение, което да бъде реализирано", подчерта архитектът.