Нова седмица и нов тест за Ботев Пловдив. Този път срещу Арда Кърджали. Мачът е изключително важен и за двата отбора. "Канарчетата" се намират на предпоследното 13-о място, но от клуба декларираха, че не се се отказали да преследват класиране в Топ 6. За да не изглежда тази цел непостижима, отборът трябва да започне да печели точки, а победата срещу кърджалии ще е задължителна.

В дебюта на новия треньор - Ферарио Спасов Ботев надигра шампиона Лудогорец, но загуби с 0:1. Отбороът действаше с много желание и агресия - нещо, което не се забелязваше при Желко Петрович. Арда също не е в добър период. Новакът допусна поражения в три от последните си 4 мача, а на чужд терен вкуси победата за последно в края на август - 3:2 срещу Славия. 

 

Очаква се в Ботев отново да заложат на младите. Цели 5 юноши попаднаха в групата за двубоя, като Станислав Шопов и Димитър Тонев ще са титуляри. Александър Тонев и Антонио Вутов са контузени, което ограничава опциите в атака. Там ще действа Фернандо Виана, подпомаган от Тодор Неделев, Марко Перван и Димитър Тонев, който впечатли срещу Лудогорец.

Стамен Белчев все още не може да разчита на Михаил Александров и Спас Делев. Дарко Глишич също не попадна в групата за мача. Атаката ще води Радослав Василев, а през второто полувреме вероятно ще се появи Илиша Сам.

 

В началото на сезона Арда и Ботев направиха нулево равенство. Дебютът на кърджалийци беше съпътстван от проливен дъжд, който отложи мача с 24 часа. В доиграването на следващия ден съперниците не успяха да си отбележат попадения. 

При победа днес пловдивчани ще се изравнят по точки с Царско село и Ботев Враца, а освен това ще се приближат до Дунав и Етър. Успех на Арда ще позволи на отбора да задмине Славия и да се изравни с Черно море и Берое.