Черно море и Славия се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Тича" е с начален час 15.00 ч. и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Главен съдия на срещата ще е Георги Кабаков.
 
До момента варненци имат само една загуба в първенството - от Левски на стадион "Георги Аспарухов". Тимът на Илиан Илиев изненадващо отпадна от Sesame Купа на България след поражение от Литекс и е изцяло концентриран върху мачовете от efbet Лига.
Срещу Славия "моряците" ще са без един от асовете си този сезон - Мазир Сула, който получи червен картон в предишния кръг. Аут са още контузеният Цветомир Панов и възстановяващият се от операция Брено Тейшейра.
 
Славия значително подобри представянето си след завръщането на Златомир Загорчич и се измъкна от дъното. "Белите” са 10-ти с 21 точки, като в последните четири мача нямат загуба - три победи и едно равенство срещу ЦСКА. Преди това Славия шокира шампиона Лудогорец в Разград с 3:2, а по-рано записа победи и срещу Ботев Враца и Етър. Аут от състава на гостите са наказаният Тони Тасев и Кристиан Димитров, който е контузен.
 
Първият мач между двата тима в София завърши с категорична победа 5:1 за Черно море. 

подкрепя българския спорт