Шоу мач беляза края на лагера на Левски в Турция. В навечерието на полета за София ръководните фактори на "сините" организираха демонстративен двубой помежду си, в който обаче не отсъстваха единоборства и закачки, но в рамките на допустимото. Срещата, играна в две полувремена по 10 минути, бе съпътствана и от дежурните шеги. От едната страна на барикадата застана мажоритарният собственик  Наско Сираков, впечатлил със силна, дори легендарна селекция. Голмайстор №1 на Левски привлече в своите редици старши треньора Станимир Стоилов, неговия първи асистент Цанко Цветанов, председателя на Управителния съвет Даниел Боримиров. Големият жокер се оказа Мюмюн Кашмеров, който през 80-те носи екипа на столичния гранд, премина и през "Берое", а кариерата му завърши в Коняспор. Именно  той заби две от попаденията, пише "Труд".

Срещу тях изпълнителният директор Иво Ивков заложи на младостта, за да надхитри далеч по-опитния противник. Освен него, потници сложиха още помощник-треньорите Тодор Симов и Димитър Телийски, анализаторът Марин Славчев, а също и младият талант от първия отбор Димитър Андонов. 

Левски

Сблъсъкът започна с предимство за Сираков и сие, а резултатът откри именно Кашмеров. Тодор Симов набързо изравни след асистенция на Телкийски. Бившият нападател на "сините" и Спортист Своге се разписа още веднъж, а спорно съдийско решение го лиши от хеттрик в двубоя. Оказа се, че ударът му е бил зад центъра, но дори този довод не убеди Ивков в правотата на отсъждането. Оттук насетне сблъсъкът стана още по-ожесточен за радост на насъбралата се публика от делегацията на "сините".

През второто полувреме мачът продължи да се върви гол за гол. Кашмеров се разписа още веднъж, а Боримиров впечатли с попадение с глава. Героят от Верона по пътя към групите на Шампионска лига Димитър Телскийки върна интригата за 3:3, но последвата дума имаше Стоилов. Негов гол с глава, дошъл след ювелирен пас на Сираков, фиксира крайното 4:3 за легендите. Малко преди края Сираков терена, отстъпвайки мястото си на треньора на вратарите Георги Стоянов. След последния съдийски сигнал не липсваха шегите, а двата отбора се насочиха за кратка почивка, след което обещаха да направят разбор на титаничния сблъсък по време на вечерята. Тя трябваше да бъде за сметка на загубилите мача, но се сдоби с медийно затъмнение.