Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, коментира в родината си Словения спекулациите, че може да бъде освободен от поста си. Той разкри още, че не е разочарован, че отборът му ще зимува на второ място в класирането след ЦСКА. 

"Нямам информация за бъдещето. Искам да съм честен с всички - клуба, играчите, футбола. Знам какво трябва да напрая, за да остана в Лудогорец", заяви Шимунджа пред EkipaSN. 

"Имахме брилянтна година. Спечелихме титлата с рекордна преднина. Участвахме в групите на Лига Европа, където срещнахме много силни отбори, класирахме се за елиминационните битки в Лига на конференциите. Наред с това сме и в борбата за титлата, продължаваме напред и за SESAME Купа на България. Това са успехи, които ни мотивират за пролетния дял от кампанията", добави наставникът. 

"Имаме нужда от почивка, защото изиграхме 35 мача през есента. Прецизирали сме програмата за зимната подготовка. Искаме да продължим да се развиваме като отбор. Това не е процес, който става за една вечер. Имаме много качества и нашият облик ще става по-добър", каза още словенецът.