Бившият вече треньор на Лудогорец – Анте Шимунджа, беше гост в словенското спортно предаване „Под гредата“. Реално там той говори за пръв път пред журналисти след напускането си.

„Починах си, посветих се на семейството си и започнах да следя по-подробно словенското първенство, навлязох във вътрешностите ѝ“, заяви бившият треньор на Марибор и Мура, цитиран от "Мач Телеграф".

За Лудогорец Шимунджа каза:

lap.bg
23 снимки

„Условията са отлични, наистина отлични. Смея да твърдя, че дори в Хърватия нямат такива. Девет или десет терена, два отопляеми, разделени бази, фитнес зона. Единственият минус е фактът, че нямат собствен хотел или стаи до тренировъчния център, което решават със закупуване на земя“.

Шимунджа, който работи в Разград 14 месеца, каза, че по никакъв начин не съжалява за преживяното:

„Изключителна школа, положителен опит. Не ти позволява да спиш, кара те да мислиш, да правиш иновации и да работиш упорито“.

start-photo.bg
68 снимки

Накрая Шимунджа подчерта, че най-успешният българки клуб през последните години е две, ако не и три стъпала по-високо от Марибор по отношение на развитието.

„Особено по отношение на състава, но разбира се и във финансовия аспект“, завърши треньорът, който се класира за Шампионската лига с Марибор като играч и треньор.