Шефът на съдийската комисия Костадин Стоичков заяви, че оценката на СК към представянето на реферите е незадоволителна, както и че ВАР ще изчисти много от грешките, които са допускани от съдиите. 

„Разгледахме много подробно представянето на всеки един съдия. Оценката на СК към представянето на реферите е меко казано незадоволително. Могат някои съдии да бъдат извадени, но това ще стане след края на сезона, когато излиза ранглистата. Един съдия подлежи на наказание, когато оценката му е под 7,4. Тогава означава, че е изпуснал мача. Има грешки, но те са човешки. В момента Петър Кирилов е със спрени права. Наказали сме 11 съдии. Взели сме сериозни мерки“, каза Стоичков.

"Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаха много дискусионни, важни решения, които трябваше да вземат. И всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за Левски - ЦСКА не само на главния съдия, но и асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин. Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле", каза шефът на СК.

"Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле", заяви Стоичков.

„Първенството е много оспорвано и всяко една точка е важна за отборите, което ще доведе до голямо напрежение върху съдиите“, добави още той.

„Една от препоръките беше работата с психолог. Замисълът беше да се направи лекция, след което да бъде на разположение на съдиите. Продължава работата и на ВАР състемата. Ако я имаше щеше да се изчистят 80% от грешките на асистентите. Ще навлезе точно навреме, защото не ми се мислят какви ще са мачовете от втората осмица. Дано да има фейърплей“, заяви Стоичков.