Изпълнителният директор на Пирин Велислав Елезов сподели очакванията си пред за предстоящата среща на „орлетата“ с Лудогорец днес от 20.30 часа. Той заяви, че на този етап вече не се очакват нови футболисти, но ако треньорът поиска, ще се подходи отговорно. Той коментира и финансовата ситуация в клуба като заяви, че забавени плащания няма и тимът е стабилен в това отношение.

„Доста трудно ще е да победим Лудогорец, но не е невъзможно. При всички положения ще имаме своите шансове. Вкъщи не сме беззъби, отборът не играе лошо. Фактът, че имаме само две точки до този момент го отдавам изцяло на малшанс и за съжаление имаше и съдийски пропуски в два от двубоите до този момент. Надявам се да не са били умишлени. В другите мачове показахме, че не сме за подценяване. Играчите имат качества, а и тази седмица се подсилихме с още двама нови. На разположение са на треньора и той преценява дали ще им даде шанс”, коментира той в интервю за „Мач Телеграф”.

„Все пак им трябва и период на адаптация. Ради Цонев тренира с отбора от около 10 дни. Чебрайлс Макрецкис е играл изцяло в Германия и мисля, че има опит и ще бъде полезен на отбора. Надявам се да сме успели да вдигнем класата. Играем добре въпреки точковият актив. Въпрос на време е и точките да дойдат, а защо да не дойдат и точно срещу Лудогорец. Един хубав резултат срещу тях би бил за мен един добър нов старт за първенството. Да речем, че до момента имаше един опознавателен период и сред футболистите, а и старши треньорът пое отбора седмица преди началото на първенството. Доволни сме от неговата работа. Надявам се в следващите срещи да почнем да печелим и точки“, заяви Елезов.

„Момчетата тренират на пълни обороти. Настроението е добро. Имаше играчи, които бяха с вирусни заболявания и контузии, но вече са добре. Бодуров ще отсъства и ще ни липсва много. Но като цяло проблемите остават на втори план. Финансово Пирин е стабилен благодарение на собственика. До този момент имаме сериозна група от футболисти. Естествено, ако наставникът поиска играч на позиция на която смята, че е нужно, няма да се колебаем и ще подходим разумно. Отбора е сравнително окомлектован. Поставили сме си за задача да даваме шанс и на млади играчи, защото те са бъдещето на България. Пирин винаги е създавал млади футболисти“, завърши изпълнителният директор.